RO | DE | HU | EN

floare

Megközelítés: Segesvár (Sighişoara) – nemzetközi vasút- és buszállomás, E60 és a DN13, DN14 országutak; Dános (Daneş) helyiérdekű vasút- és buszállomás, DN14; Szászszentlászló (Laslea) – helyi buszjáratok, DN14. Segesvár vonattal, busszal és autóval közelíthető meg a Marosvásárhely (Târgu-Mureş, 54 km), Szeben (Sibiu, 91 km) és Kolozsvár (Cluj-Napoca, 147 km) nemzetközi repülőterekről, valamint Bukarestből (Bucureşti, 297 km).

Földrajz és éghajlat
: A táj dombos, 360 és 600 m közötti magasságokkal. Ez erdélyi fennsík éghajlata mérsékelt szárazföldi. Az éves átlaghőmérséklet +8°C; a leghidegebb hónap január, -4°C körüli átlaghőmérséklettel, miközben a legmelegebb hónap július, +23°C körüli átlaghőmérséklettel.

A főbb látványosságok elérhetősége és tájékozódás:

Az erődített templomok gyakran zárva vannak a nap folymán, de a templom kulcsát őrző gondnok mindig örömmel vezeti körbe az érdeklődőket. A templomkulcs hollétéről a helybelieknél illetve az információs pontoknál érdeklődjenek.

Az útvonal sok szakaszán nem található útjelzés (gyalogút, lovaglóút, bicikliút), ezért részletes térkép, iránytű / GPS és jó tájékozódási készség ajánlott. A helybeliektől illetve az információs pontokban dolgozóktól pontos eligazítást kaphatnak.